Wondermiddel

Placenta verwerking

Wat zou je doen als iemand je vertelde dat er een simpel supplement bestaat dat je kan helpen tegen een postnatale depressie, ervoor zorgt dat je meer dan genoeg borstvoeding produceert, het postnatale genezingsproces positief beïnvloedt, je veel energie geeft, je bloed- en ijzertekorten aanvult en jou en je baby precies de goede ondersteuning tijdens de eerste maanden na de geboorte geeft? Zou je geïnteresseerd zijn? Mooi! Want bijna elke moeder heeft de mogelijkheid om een fijne kraamtijd (en de maanden erna!) te ervaren. Simpelweg door het gebruik van de placenta!

Bijzonder Orgaan

De placenta is van jou en je kindje en een bijzonder orgaan. Het heeft je kindje zijn of haar hele leven in je buik voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had. Dit ongelooflijke orgaan is speciaal door jouw lichaam ontworpen voor je baby en is een onderdeel van de zwangerschap en geboorte. Prachtig om ook na de bevalling hier gebruik van te kunnen maken, toch?

Positieve Effecten

De placenta bevat een aantal belangrijke inhoudsstoffen die stuk voor stuk een positieve werking hebben op het herstel na de bevalling. Het placenta bevat onder andere:

- Stamcellen
- IJzer
- Zink (gaat een postnatale depressie tegen)
- Vitamine B6 (helpt bij het maken van antilichamen)
- Vitamine E (voor genezing van beschadigde huidcellen)
- Oxytocine (het liefdeshormoon, van essentieel belang voor het vergemakkelijken van de geboorte, borstvoeding, hechting en liefde)
- Corticotropine-releasing hormoon (verminderd stress)
- Prolactine (bevordert de borstvoeding)

Capsules, smoothie, zalf, tinctuur…

Je kunt de placenta op verschillende manieren verwerken. Je kunt van een stukje ervan bijvoorbeeld een smoothie (laten) maken en deze kort na de bevalling als een eerste powerboost opdrinken. Ook kun je de placenta laten drogen en er capsules van laten maken en zo de waardevolle stoffen en hormonen weer tot je nemen. Je kunt er ook een zalf of tinctuur van laten maken.

Hoe werkt het?

Voorafgaande aan de bevalling bespreken we samen wat je met de placenta wilt doen. Na de bevalling leg je de placenta zo snel mogelijk in de koelkast en neem je contact met me op. Ik kom de placenta binnen 48 uur ophalen (of het wordt gebracht) en verwerk het zoals overeengekomen. Dan komt het weer zo snel mogelijk terug, zodat je er direct gebruik van kunt maken!

Capsules, rauw of gestoomd?

De placenta wordt in stukken gesneden en gedroogd in een speciale dehydrator (droogoven). Afhankelijk van de grootte van de placenta duurt dit proces 48 tot 72 uur. Hierna wordt de gedroogde placenta vermalen en gecapsuleerd. Het voordeel van capsules is dat je het lang kunt bewaren en goed kunt doseren. Je kunt dit zowel van de rauwe placenta als de gestoomde doen (of half om half). Het effect van het innemen van rauwe placenta capsules is dat het een echte energieboost geeft aan het lichaam en de geest. De werking van gestoomde capsules is milder. Vooral voor de eerste weken, waarbij rust juist zo belangrijk is, zijn vooral gestoomde capsules aan te raden.

Placentazalf

De placenta staat er ook om bekend dat het een genezend en versterkend middel is voor de huid van zowel baby als moeder.
Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken, is er de placentazalf. Deze zalf wordt gemaakt met uitsluitend biologische ingrediënten (waar mogelijk uit eigen tuin) en is op basis van bijenwas, goudsbloem en etherische lavendelolie.

De placentazalf kan je gebruiken bij onder andere:
- Wondgenezing bij een keizersnede (nadat de hechtingen zijn verwijderd)
- Eczeem
- Luieruitslag
- Perineum ruptuur

Placenta tinctuur

Een tinctuur is een middel op basis van alcohol. Ik gebruik hiervoor biologische medronho (wilde aardbeiboom uit Portugal), welke precies het goede alcoholpercentage bevat. Een tinctuur is jaren houdbaar en kan goed gebruikt worden als de capsules op zijn. Te gebruiken bij onder andere:
- Balanceren van je hormonen
- Bij PMS
- Tijdens de overgang

Aan de baby kan het ook in verdunde dosis gegeven worden wanneer het stress ervaart.

Placenta Art

Elke placenta heeft een prachtige, unieke vorm. Om dit vast te leggen, kan ik hier prints van maken, welke bijvoorbeeld te gebruiken zijn voor het maken van een geboortekaartje, of als schilderij. In ieder geval een waardevolle herinnering aan deze bijzondere dag.

Tarieven
Capsuleren rauw €160
Capsuleren gestoomd €170
Capsuleren rauw&gestoomd mix €180
Tinctuur (60 ml) €35
Placentaprint €30
Placentazalf (50ml) €40
Bereiden smoothie aan huis €50
Ophaalservice (ex reiskosten) €35
Reiskosten worden berekend vanaf 10 km voor ophalen en/of terugbrengen (0,24ct/km)

Designed by Shiva Eyes
Meld je hier aan voor onze Nieuwsbrief

Volg Ons

Vraag het direct

louise@vruchtbaar.org
th-largeclosearrow-circle-o-downphone-squareenvelope-square linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram